torsdag, december 23, 2010

Kokkeskole


Lige inden jul var vi to eftermiddage/aftener på masterclass-kokkeskole hos chef Somporn Nabnian. Det var Amplex, der havde arrangeret dette, fordi de synes, at det var synd at Morten helt skulle gå glip af julefrokosten, hvor de selv lavede maden. Det var nogle fantastisk spændende aftener, hvor vi lavede den lækreste thaimad. Første aften lavede vi traditionelle thairetter bla. en skaldyrssuppe med blæksprutte, rejer og krabbe samt en smuk lille anretning af karameliseret reje- og svinefars pyntet med sprøde hvidløgsflager, chili og koriander på udskårne ananas- og mandarinbunde. Det var meget, meget bedre end det vist lyder!


Den anden aften havde vi valgt at lave nordthailandske specialiteter, og det var stærkt, men meget godt. Det nordthailandske køkken er meget curry-baseret, så efter at vi havde forberedt adskillige mortere med ingredienser til forskellige curries, var vi lidt bekymrede for at skulle sidde og morte i flere timer - men heldigvis fik vi hjælp af de ansatte på kokkeskolen, der var noget mere erfarne (og med stærkere armmuskler) til den hårde del af arbejdet.
Vi lavede bla. en fantastisk Khao Soi, en chilidip til grøntsager og en suppe, der var så stærk, at man næsten ikke kunne spise den.
Til den anden aften var vi blevet rådet til at medbringe emballage til at få de mange rester med hjem, så der var lækker mad til dagene efter.

Ingen kommentarer: